Informatie- of animatiefilm

VSL, over de nieuwe kilo
Like
4

Onverklaarbare klachten

Animatie in opdracht van Universiteit Utrecht
Like
4

Een informatiefilm of animatie, zelfs dat kan. Kijk naar het filmpje van VSL, over de nieuwe kilo of Onverklaarbare Klachten dat we maakten in opdracht van Universiteit Utrecht. Met meerdere camera's nemen we uw unieke show op en leggen met een animatie van 1 tot 3 minuten uit wat u wilt zeggen aan uw doelgroep. Storyboard, tekeningen, opnames, montage en muziek, alles in goed overleg met u.

Wat zeiden anderen over ons maatwerk?

De sfeer van de Loonse en Drunense duinen, waar de bijeenkomst werd gehouden, werd prachtig weergegeven door de Zandtekenaar. Ondersteund door passende muziek werd het verhaal van het project verteld. En gezien de vele enthousiaste reacties na afloop, viel dit bij iedereen enorm in de smaak!

Bart Stadhouder, vrijetijdshuis Brabant

LikeLees alle recensies

Wij vonden het een erg leuke, laagdrempelige en ‘open’ voorstelling van Elze die goed paste bij de dag.

Marek Sengers, Jaarprogramma Nationaal Monument Kamp Vught, 2 oktober 2018

Hoe werkt het realiseren van een informatie- of animatiefilm?
Het is maatwerk, inhoudelijk moet het kloppen. daarom willen wij weten wat u precies wilt zeggen. Uw bedrijfscultuur is daarin belangrijk, het bepaalt de stijl van de film. 

In een (telefonisch) overleg vragen wij u uit over de boodschap, de doelgroep en de sfeer die u wilt meegeven in de show. Aan de hand hiervan maken we een storyboard dat we u voorleggen. Er zijn maximaal twee correctie rondes. Na goedkeuring gaat De Zandtekenaar repeteren met onze regisseur om alle tekeningen en overgangen goed in de vingers te krijgen. Vervolgens wordt er nieuwe muziek onder gecomponeerd, helemaal in uw smaak en stijl.
Indien u gebruik maakt van een verteller worden er proza geschreven die uw boodschap reflecteert. Ook dit wordt na uw goedkeuring gerepeteerd met een regisseur. Eventueel met live muzikanten indien u dat wenst.
De gemiddelde voorbereiding duurt drie weken. Zo kunnen wij alle opdrachtgevers voldoende aandacht geven. Overweegt u om uw eigen unieke voorstelling te laten maken wees er dan ruim op tijd bij.

Niet alles is te voorzien, dat begrijpen wij. In bijzondere situaties moet er snel geleverd worden. Natuurlijk doen wij dat en proberen wij met u een oplossing te zoeken om uw eigen unieke verhaal toch te kunnen laten zien.

Deze grondige voorbereiding garandeert dat uw eigen únieke film ontstaat!


Wie zijn hierbij allemaal betrokken?

Storyboard en voorbereidingsgesprek: Henrike van Engelenburg
Regie: Henrike van Engelenburg
Muziek: Matthijs Hage en anderen
Ontwerp lichtbak: Hennie Handsome Design
Kostuums: Dominique Teeuwes en Monique Groffen